Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Chapter 9

Πίσω στο Gulp of Life και λίγο πριν σβήσει μέσα στον ανθυγιεινό αέρα του μπαρ η φράση που εκστόμισε ο Τζόναθαν, δεκάδες ζευγάρια μάτια καρφώθηκαν για μια στιγμή πάνω του, μάτια που έχασκαν ορθάνοιχτα από έκπληξη και που έπειτα, σχεδόν ταυτόχρονα μισόκλεισαν, καθώς τα στόματα από κάτω τους ξεσπούσαν σ' ένα βροντερό γέλιο. Ήταν κι αυτή η γκαντεμιά που έδερνε το Τζόναθαν πάντα...Η φράση του ξέφυγε σε μια παύση της μουσικής κι αντήχησε σχεδόν σαν κραυγή πάνω στους βρωμερούς τοίχους και τα ξεχαρβαλωμένα καθίσματα. Τα μάτια και τα στόματα των κοριτσιών και του Αλφόνσο του γλίντζη ξερνούσαν το πιο ειρωνικό γέλιο που είχε ακούσει ποτέ ο Τζόναθαν. Αρχηγός όλων η Σούζι, που το αρωματισμένο με αψέντι γέλιο της χτυπούσε αλύπητα το Τζόναθαν από κοντινή απόσταση και τα μάτια της ακτινοβολούσαν μοχθηρές κοκκινωπές λάμψεις που ο Τζόναθαν ήταν βέβαιος ότι οφειλόταν σ' ένα παιχνίδισμα του φωτός επάνω τους, έμοιαζαν όμως τόσο αληθινές που οι τρίχες στον αυχένα του σηκώθηκαν ελαφρά.

Μέσα στην ομοβροντία των γέλιων που σιγά σιγά έσβηνε, ο Τζόναθαν ρούφηξε λίγο απ' το ποτό του και η γεύση του θύμισε πικρό κάτουρο. Την άθλια γεύση την έκανε ακόμη χειρότερη το γέλιο της Σούζι που συνεχιζόταν δυνατό, κρυστάλλινο και αυθάδες, παρά το ότι τα υπόλοιπα κορίτσια κι ο Αλφόνσο είχαν σταματήσει να ασχολούνται μαζί του. Ο Τζόναθαν κατέβασε μ' ένα ηχηρό "...gulp..."--κοίτα κάτι συμπτώσεις--τη γουλιά του και προσπάθησε να το παίξει άνετος διαγράφοντας στα χείλη του ένα ψεύτικο χαμόγελο και ρωτώντας :

- "Ήπιαμε λιγάκι παραπάνω ε;"

Η Σούζι δεν έδειξε να πτοείται! Δυνάμωσε την ένταση του γέλιου της κουνώντας παράλληλα το κεφάλι της πέρα δώθε, μια κίνηση που μεταδιδόταν σ' ολόκληρο το υπέροχο σώμα της και, φυσικά, στα τεράστια βυζιά της που κουνιόντουσαν πάνω κάτω σα να είχαν δικιά τους ζωή και, με πολύ κόπο, κατάφερε τελικά να πει :

- "Ήξερα ότι ο Ιορδάνης είναι ανωμαλάρα του κερατά, ήξερα ότι κι εσύ δεν πας πίσω, αλλά δεν ήξερα ότι έχει προχωρήσει τόσο πολύ η σχέση σας..."

και συνέχισε το κρεσέντο γέλιου ακάθεκτη.

Η ψεύτικη άνεση του Τζόναθαν έγινε χίλια κομμάτια. Με την άκρη του ματιού του νόμισε ότι είδε τον Αλφόνσο το γλίντζη να τον κοιτάζει μ' ένα σατανικό χαμόγελο την ώρα που σκούπιζε ένα ποτήρι, αλλά μόλις έστρεψε το βλέμμα του προς τα εκεί είδε ότι ο Αλφόνσο είχε αλλού στραμμένη την προσοχή του και μιλούσε σε δυο θεογκόμενες ντυμένες με το ίδιο λευκό διαφανές μπλουζάκι. Ξαφνικά θυμήθηκε πόσο μισούσε τους μπάρμεν. Ποτέ δεν μπόρεσε να καταλάβει τι βρίσκανε οι γκόμενες σ' αυτά τα κατακάθια που το ζενίθ της δημιουργικότητάς τους ήταν το να κόψουν ακριβώς στη μέση το λεμόνι σ' ένα σφηνάκι "γλειφομούνι". Κι όμως, οι γκόμενες πάντα γούσταραν τους μπάρμεν και πάντα έφτυναν το Τζόναθαν...ή μάλλον, για τις γκόμενες που έφτυναν το Τζόναθαν, υπήρχε πάντα ένας μπάρμαν στη γωνία...Μότο ζωής, υπ' αρίθμ. 1. Με το χαμόγελό του να έχει εξαφανιστεί και σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βγει από πάνω άρθρωσε τις επόμενες λέξεις :

- "Νόμιζα πως είπες ότι δε με ξέρεις...Τώρα λες ότι ξέρεις και εμένα και τον Ιορδάνη;"

- "Ποιον Ιορδάνη;",

απάντησε η Σούζι φτύνοντας τα τελευταία ψήγματα του γέλιου της με κινήσεις που θύμιζαν σπασμούς επιληπτικού. Ξαφνικά τα μάτια της κοίταζαν και πάλι στο κενό ενώ ρουφούσε μικρές πράσινες γουλιές απ' το ποτήρι της.

Ο Τζόναθαν την κοίταξε διερευνητικά και τη ρώτησε :

- "Σούζι, τι παιχνιδάκι είναι αυτό πάλι;"

Η Σούζι φόρεσε το καλύτερό της χαμόγελο :

- "Τι παιχνιδάκι βρε χαζούλη; Ξέρεις το όνομά μου; Ο Αλφόνσο ο κατεργάρης το άνοιξε το στοματάκι του ε;", είπε, κοιτάζοντας τον Αλφόνσο και δίνοντας ψεύτικες περιπαικτικές ξυλιές στον αέρα. "Εντάξει, εδώ στο Gulp of Life με ξέρουν και οι πέτρες...όχι ότι εδώ μέσα έχει πέτρες αλλά...που λέει ο λόγος...κατάλαβες; Πες εσύ ότι με ξέρουν και οι μπάρες και μέσα είσαι!", είπε και χαχάνισε με το οικτρό αστείο της. Ήπιε ακόμη μια πρασινωπή γουλιά :

- "Εσένα πως σε λένε, χαζούλη;"

3 σχόλια:

  1. Ααα! Περίεργη τροπή παίρνουν τα πράγματα!
    Με τρώει το άγχος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωω!!!
    Μου αρεσει πολυ η τροπη που παιρνει η ιστορια παιδες...
    Τρελοι γιατροι, λεγεωνα των ξενων, βυζαρουδες, βρωμερα καταγωγια και τωρα κατι περιεργα reset αλα matrix...

    Προτεινω αφου με το καλο τελειωσει η ιστορια μας, να την γυρισουμε και ταινια!! Απλα θα γαμάει!

    Και αν ειμαστε και παπαριωδως δημιουργικοι μπορουμε να το κανουμε και σηριαλ. Καλυτερη ηταν η 'Λαμψη'??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αααα...μπραβο ! ακριβώς αυτό που ήθελα !!! γαμησες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή